В Україні почали навчати ще 10 тисяч операторів для "Армії дронів" ЗСУ

Курси з підготовки операторів безпілотних літальних апаратів у межах проєкту "Армія дронів" розпочали ще 10 тисяч майбутніх пілотів. Про це глава міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров розповів в ефірі телемарафону 14 серпня.

"Десять тисяч пілотів ми вже навчили завдяки 26 школам, але цього недостатньо. Зараз запустили навчання ще такої ж кількості пілотів. Окремих людей навчають центри Збройних Сил", - сказав він.

За словами Федорова, пілоти пройдуть як теоретичну, так і практичну підготовку. Більшість з 10 тисяч операторів, що пройшли навчання у першу хвилю, нині виконують бойові завдання на фронті.

У межах нового етапу були відкриті нові категорії – операторів навчають керувати як звичайними розвідувальними коптерами Mavic/Matrice/Autel, так і FPV-дронами, а також літаками-бомбардувальниками.

Як повідомлялося, для підтримки контрнаступу Сил оборони на фронт було відправлено 1700 БпЛА за  програмою "Армія дронів".

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті