В Україні під суд піде полонений "вагнерівець" – йому загрожує до 12 років ув'язнення

Учасник так званої "ПВК "Вагнер", який потрапив до українського полону, постане перед судом. Про це 17 січня повідомляють представники Офісу генпрокурора України.

"Слідством встановлено, що обвинувачений, відбуваючи покарання у виправній колонії №4 у селищі Острівське Костромської області за викрадення автомобіля, добровільно прийняв пропозицію організатора ПВК "Вагнер" вступити до її лав", - повідомили в ОГП.

Найманці обіцяли зеку зарплату у розмірі 100 тисяч рублів щомісяця. Також йому обіцяли додатково 100 тисяч гривень після закінчення шестимісячного контракту. Крім цього, всім ув'язненим, хто вступив до ПВК "Вагнер", обіцяли повне помилування після закінчення контракту та так званий "чистий лист".

Бойовик вирушив на навчання до тимчасово окупованої Луганської області. Це навчання проходило в одній із розграбованих місцевих лікарень. Однак у результаті Сили оборони України взяли його в полон у грудні 2022 року під час боїв у Донецькій області.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо учасника ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вдалося затримати зрадників, які "зливали" конспіративні бази Сил спецоперацій ЗСУ під час окупації Херсона.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті