У сховищі Миколаєва покажуть українське кіно

У Миколаєві в одному зі сховищ 27 липня розпочався фестиваль “Тактична пауза. Українське кіно в Миколаєві". Про це повідомляє персслужба Державного агенства з питань кіно на сторінці у Фейсбук.

"Із 27 до 31 липня в одному з укриттів Миколаєва відбудеться фестиваль “Тактична пауза. Українське кіно в Миколаєві”, ініційований та організований кіножурналістом Алексом Малишенком та координатором волонтерів Громадської організації "ДОФ" Дмитром Давиденком", - йдеться в повідомленні.

Фестиваль покликаний стати "своєрідною тактичною паузою для волонтерів(ок), жителів і жительок Миколаєва та бодай трішки зарядити їх енергією".

Програма кінофестивалю містить українські фільми, "які у новій реальності змінили своє звучання та значно актуалізувалися".
Зокрема, покажуть такі стрічки: "Додому" режисера Нарімана Алієва, "Мої думки тихі " Антоніо Лукіча, "Заповідник Асканія" Андрія Литвиненка, документальну стрічку "Перша Сотня" Юрія Грузінова, Юлії Шашкової та Ярослава Пілунського, "Безславні кріпаки" Романа Перфільєва, а також "Зошит війни" Романа Любого.

 

Вхід на всі сеанси безкоштовний, за попередньою реєстрацією.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті