У секретній доповіді владі росії обіцяють падіння економіки РФ на десятиліття - Bloomberg

Росія ризикує зіткнутися з тривалішою та глибшою рецесією у міру посилення санкцій з боку США та Європи. Про це 5 вересня повідомляє Bloomberg, у розпорядженні якого опинилася копія закритої доповіді для керівництва РФ.

У цьому документі описується реальний стан справ у російській економіці. Зокрема, наголошується, що з найбільшим ударом зіштовхнуться галузі, на які раніше спиралася російська економіка.

За підсумками кількох місяців досліджень чиновники та експерти підготували три сценарії подальшого розвитку ситуації з економікою. І два із трьох цих сценаріїв передбачають прискорене падіння економіки вже 2023 року. А до довоєнного рівня економіка РФ зможе повернутися лише до кінця десятиліття, або навіть пізніше.

Так, "інерційний" сценарій прогнозує падіння економіки РФ у 2023 році на 8,3% порівняно з 2021 роком і на 6% у 2024 році. "Стресовий" сценарій передбачає падіння ВВП на 11% у 2023-му та на 11,9% у 2024-му роках порівняно з 2021 роком.

Причому в усіх сценаріях відзначається подальше посилення санкцій, до яких приєднуватиметься дедалі більше країн. А різка відмова Європи від російських нафти та газу вдарить і за здатністю кремля забезпечувати внутрішній ринок.

Також протягом наступних двох років очікується зниження обсягів виробництва в орієнтованих на експорт секторах економіки. Крім нафти та газу йдеться також про металургійну, хімічну продукцію та експорт деревини.

Так, повне припинення постачання газу до Європи може коштувати 6,6 мільярда доларів на рік у вигляді недоотриманих податкових надходжень. Повністю компенсувати втрачені ринки новими експортними напрямками не вдасться навіть у середньостроковій перспективі, йдеться у звіті.

Як повідомлялося раніше, вторгнення в Україну відкинуло економіку Росії на 4 роки за 1 квартал.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті