В СБУ повідомили про підозру ректору-колаборанту Луганського медичного ВНЗ

Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді одному із ректорів вищого навчального закладу у Луганську. Про це йдеться у релізі прес-служби відомства 15 серпня.

"Служба безпеки України задокументувала колабораційну діяльність ректора «Луганского государственного медицинского университета имени Святителя Луки». Після окупації навчальний заклад увійшов до системи «Министерства здравоохранения российской федерации». За матеріалами слідства, колаборант після захоплення Луганська обіймав посаду «головного республіканського хірурга». У листопаді 2022 року він погодився на пропозицію загарбників очолити медуніверситет. За отриману посаду, він повністю виконував усі вказівки окупаційної влади, співпрацював з освітніми установами країни-агресора та увійшов до складу ради ректорів медичних і фармацевтичних вишів рф", - розповіли в СБУ.

Крім того, відомо, що підозрюваний був одним із найактивніших пропагандистів, який насаджував молоді ідеї єдності з росією та правильність обраного ватажками «лнр» курсу. 

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала "тилових" командирів, які привласнили премії бійців Нацгвардії

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті