СБУ затримала "тилових" командирів, які привласнили премії бійців Нацгвардії

Підрозділи Служби безпеки України викрили злочинців, які привласнили собі 14 мільйонів гривень, які призначалися на виплату премій бійцям Нацгвардії. Про це повідомляє прес-служба СБУ 15 серпня.

"З першого дня повномасштабного вторгнення рф і до серпня 2022 року фігуранти незаконно «преміювали» себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень. Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту", - розповіли в СБУ.

Начальник штабу військової частини безпідставно підписував рапорти щодо нарахування «бойових» премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу. 

Наразі підозрюваним загрожує до 8 років ув'язнення. 

Як повідомлялося раніше, колишній генерал-майор СБУ Шайтанов проведе 12 років за ґратами за держзраду й замах на теракт

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті