В СБУ підтвердили, що Україна оснастила дрон Sea Baby системами "Град"

Глава СБУ Василь Малюк заявив, що Україна у грудні минулого року вперше застосувала морський дрон Sea Baby, оснащений реактивними системами залпового вогню "Град". Про це він повідомив на саміті фандрейзингової платформи UNITED24, йдеться на сайті СБУ.

За словами Малюка, Служба безпеки застосувала дрон Sea Baby з РСЗВ "Град" у грудні 2023 року.

"Ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося", - сказав він.

Водночас Малюк зазначив, завдяки морським дронам Україна може збільшити перелік потенційних цілей на морі. Голова СБУ наголосив, одна з пріоритетних цілей - Кримський міст, який СБУ вразили двічі, зокрема за допомогою Sea Baby.

Також він додав, дрони Sea Baby - багатоцільові платформи, на які СБУ ставить додаткове озброєння, аби виконувати різні завдання. За його словами, БПЛА також ефективно здійснює дистанційне мінування, і таким чином було вражено 4 кораблі РФ.

"Згодом до нас приєдналися побратими з ГУР і ВМСУ. І сьогодні у нас дуже багато трофеїв. Зокрема, СБУ вразила 11 ворожих кораблів. І по суті, ми загнали російський флот у бухту Новоросійська. Але навіть там ми їх дістали, вразивши великий десантний корабель "Олєнєгорський горняк", - наголосив глава СБУ.

Як повідомлялося, дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши 1500 км. 

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті