У росії заявили, що "голосування" на окупованих територіях України розпочнеться вже в серпні

Глава Центрвиборчкому росії Елла Памфілова повідомила, що так зване "дострокове голосування" на регіональних виборах у "нових суб'єктах" РФ почнеться 30 серпня, а "виборча кампанія" в них відбулася в скороченому вигляді, - пише, 28 серпня РІА Новини.

"У наших нових суб'єктах дострокове голосування починається з 30 серпня, оскільки там скорочений період виборчої кампанії зі зрозумілих причин", - сказала Памфілова.

Вона також зазначила, що з 20 серпня в росії достроково голосують жителі регіонів, де є віддалені та важкодоступні дільниці.

"Наші відважні члени комісій, здебільшого жінки, сідаючи на гелікоптери, на всюдиходи, на собачі упряжки, на катери, на різні види транспорту, дістаються стоянок оленярів, метеостанцій, і всім, хто цього потребує, забезпечують можливість проголосувати. Низький їм за це уклін", - додала голова ЦВК.

Нагадаємо, що в росії так званий Єдиний день голосування у 2023 році призначено на 10 вересня. У росії оголосили, що "вибори" голів 26 регіонів відбудуться, зокрема у квазіутвореннях "ДНР" і "ЛНР", а також на захоплених частинах Запорізької та Херсонської областей.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті