У росії зросла кількість дрібних крадіжок у продуктових магазинах - виносять алкоголь та ковбасу

Росіяни стали частіше красти продукти в магазинах – кількість заарештованих та оштрафованих за це зросла на 17%. Про це повідомляє Телеграм-канал "Верстка" 22 листопада.

Експерти пов'язують зростання дрібних крадіжок зі збідненням населення у воєнний рік.

Так, з січня по червень 2022 року в росії зросла кількість дрібних розкрадань (стаття 7.27 КпАП) порівняно з тим самим періодом минулого року. Суди у першому півріччі визнали винними у дрібних розкраданнях 67 113 осіб. Це майже на 17% більше, ніж торік.

Дрібним розкраданням вважається крадіжка майна, вартістю до 2500 рублів. Покарання – штраф, обов'язкові роботи чи арешт до 15 діб. Більшість справ за цією статтею стосується крадіжок у продуктових магазинах.

«Верстка» вивчила кілька десятків опублікованих судових актів у справах про дрібне розкрадання та виявила, що найчастіше росіяни крали алкоголь, ковбаси, м'ясо, вершкове масло, солодощі. Судді переважно призначали правопорушникам штрафи чи адміністративні арешти.

Так, у Сиктивкарі місцевий житель був поміщений у спецприймач на чотири доби за те, що вкрав у «П'ятірці» пачку вершкового масла вартістю 116 рублів. Інший сиктивкарець був заарештований на четверо діб за те, що викрав у магазині 220 грамів помідорів та 300 грамів огірків на 92 рублі. Житель Домодєдово отримав дві доби арешту за те, що виніс із магазину палицю ковбаси за 140 рублів. У Гірничо-Алтайську місцевому жителю суд призначив 20 годин обов'язкових робіт за крадіжку копченого стегенця вартістю 157 рублів.

За останніми даними Росстату, кожен восьмий росіянин живе за межею бідності. Дохід 17,6 млн людей (12,1%) не перевищує 14 000 рублів.

Зростання кількості дрібних крадіжок у магазинах безпосередньо пов'язане з падінням рівня життя в росії, вважає економіст Наталія Зубаревич. «Це типовий наслідок збіднення. Крадіжки зростатимуть», — упевнена вона.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті