У росії стартував осінній призов до армії

У росії відповідно до указу диктатора путіна 1 листопада розпочався осінній призов на військову службу. Він триватиме до 31 грудня 2022 року, - повідомляє "Медуза".

Призову на військову службу підлягають 120 тисяч осіб, що менше, ніж восени 2021 року, коли до армії хотіли призвати більше 127 тисяч осіб.

Осінній заклик розпочався на місяць пізніше, ніж звичайно. Його початок перенесли через «часткову мобілізацію», оголошену в росії 21 вересня. Наприкінці жовтня влада РФ заявила, що мобілізацію завершено, при цьому президент не підписував відповідний указ.

У Генштабі РФ заявили, що не відправлятимуть строковиків осіннього призову на війну в Україну або службу в анексовані регіони. Американський Інститут вивчення війни вважає, що так Міноборони РФ намагається обдурити росіян, щоб запобігти спробам ухилення від призову.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті