У росії з'являться спецмагазини тільки для дипломатів та співробітників міжнародних організацій

У Москві та Петербурзі з'являться магазини безмитної торгівлі, купувати товари в яких зможуть лише дипломатичні працівники, співробітники міжнародних організацій та члени їхніх сімей. Про це повідомляє "Настоящее время".

Постанова уряду РФ про магазини опублікована на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Документ набуде чинності 27 серпня. Відкрити такий магазин може російська юридична особа, заснована Головним виробничо-комерційним управлінням з обслуговування дипломатичного корпусу при МЗС РФ спільно із співзасновником, якого виберуть за підсумками відкритого конкурсу.

Асортимент товарів буде представлений алкоголем, тютюновими виробами, ювелірними прикрасами, косметикою, парфумерією, смартфонами та годинниками. Перелік товарів власникам магазинів потрібно буде узгоджувати із унітарним підприємством.

Товари продаватимуться в роздріб за рублі, долари чи євро. Якщо це алкогольна продукція для офіційних заходів, то покупцю потрібно буде зробити заявку із зазначенням мети придбання та кількості продукції, що купується. Для здійснення покупки в магазині при собі необхідно мати документи, що посвідчують статус.

Перший заступник голови Комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров сказав "Парламентській газеті", що ці торгові точки дають можливість дипломатам вільно купувати товари, які вони не можуть завезти чи купити в країні перебування. Крім того, за його словами, для країни, де розташовані такі магазини, "вони стають додатковим джерелом отримання валюти".

Видання пише, що аналогом майбутніх торгових точок є мережа фірмових магазинів "Берізка", яка була за часів СРСР. Там продавали продукти, одяг, техніку за іноземну валюту не лише дипломатам, а й закордонним фахівцям. Прості громадяни доступу до таких магазинів, звісно, ​​не мали.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті