У росії відправлятимуть на війну вбивць та наркоділків - путін підписав закон

Російський диктатор путін підписав закон, який дозволяє мобілізувати на військову службу  громадян, що мають незняту чи непогашену судимість за скоєння вбивства, розбою, пограбування, наркобізнес та більшості інших тяжких злочинів, передбачених КК РФ. Про це повідомляє ВВС.Російська служба.

Це дозволяє мобілізувати сотні тисяч умовно-засуджених або нещодавно звільнених із колоній громадян, яким раніше служити в армії було заборонено.

Юристи говорили, що легалізація такого заклику говорить про плани нової хвилі мобілізації та дозволить силовикам чинити тиск на колишніх засуджених для того, щоб змусити їх погоджуватися на мобілізацію під загрозами нового кримінального переслідування.

Той самий закон дозволяє у разі мобілізації переводити на цивільні посади на збройні сили строковиків, ще до війни з Україною спрямованих на альтернативну цивільну службу (АГС) у цивільні організації. Ухвалення поправки спростовує заяви влади та військкомів про те, що АГС для пацифістів, які відмовляються брати до рук зброю, під час мобілізації нібито не передбачено.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті