В росії знайшли масове поховання "вагнерівців" - з початку року на війні загинуло понад 1000 зеків

В росії на території Свердловської області було виявлено цвинтар із масовим похованням "вагнерівців". Про це 17 березня повідомляє російська служба ВВС.

"Минулого тижня було виявлено нове масове поховання людей, які, ймовірно, воювали у складі ПВК "Вагнер". Поблизу міста Березовський у Свердловській області місцеві жителі побачили 67 могил, що недавно з'явилися. На кожній з них лежав чорно-червоно-жовтий вінок із зображенням емблеми, що використовується ПВК "Вагнер", а також вінки у кольорах прапора Росії із двоголовим орлом", - повідомили журналісти.

Співробітники ритуальної служби пояснили, що на цей цвинтар привозять загиблих, чиїх родичів не вдалося знайти. За їхніми словами, після смерті родичів шукають три дні, якщо не можуть знайти, то просто відвозять туди, де "дали місце" до РФ.

Всього ж, за даними ВВС, лише за останні два тижні стало відомо про загибель більш ніж 400 ув'язнених. Загалом з початку 2023 року це число перевищило 1000 смертей. Судячи з некрологів, більшість із убитих зеків були учасниками боїв за Бахмут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пригожин відмовився відповідати, скільки зеків у "ПВК "Вагнер" доживає до кінця контракту.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті