В росії знайшли масове поховання "вагнерівців" - з початку року на війні загинуло понад 1000 зеків

В росії на території Свердловської області було виявлено цвинтар із масовим похованням "вагнерівців". Про це 17 березня повідомляє російська служба ВВС.

"Минулого тижня було виявлено нове масове поховання людей, які, ймовірно, воювали у складі ПВК "Вагнер". Поблизу міста Березовський у Свердловській області місцеві жителі побачили 67 могил, що недавно з'явилися. На кожній з них лежав чорно-червоно-жовтий вінок із зображенням емблеми, що використовується ПВК "Вагнер", а також вінки у кольорах прапора Росії із двоголовим орлом", - повідомили журналісти.

Співробітники ритуальної служби пояснили, що на цей цвинтар привозять загиблих, чиїх родичів не вдалося знайти. За їхніми словами, після смерті родичів шукають три дні, якщо не можуть знайти, то просто відвозять туди, де "дали місце" до РФ.

Всього ж, за даними ВВС, лише за останні два тижні стало відомо про загибель більш ніж 400 ув'язнених. Загалом з початку 2023 року це число перевищило 1000 смертей. Судячи з некрологів, більшість із убитих зеків були учасниками боїв за Бахмут.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пригожин відмовився відповідати, скільки зеків у "ПВК "Вагнер" доживає до кінця контракту.

Статті

Світ
16.04.2024
09:07

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті