В РНБО повідомили, чи мобілізують у ЗСУ одночасно 300 тисяч людей

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до української армії відсутня. Про це Данілов сказав в інтерв'ю NV, опублікованому 30 серпня.

"Кожного дня зранку, коли я відправляюся на роботу, бачу чергу в одному з центрів набору до армії, що знаходиться поруч, – пояснив Данілов. – У нас немає такого, що це якийсь процес [мобілізації], про який треба аж так голосно всім розповідати. Чи є якісь проблеми? Ну, так, звичайно, є, як у будь-якої справи. Але це не є максимально критичним".

Секретар РНБО заявив, що кожні два місяці реалізується новий затверджений план щодо мобілізації. Військові звертаються, аби провести відповідні процедури через засідання Радбезу для того, щоб процес тривав, проте потреби в один момент набирати 300 тис. людей до армії, за словами секретаря РНБО, немає.

Також Данілов заявив, що випадки викриття воєнкомів на хабарництві, які почастішали, не вплинули на кількість мобілізованих.

"Інша справа, що Росія постійно розповідає, що у нас тут і старих, і сліпих, і глухих, усіх забирають в армію, – додав Данілов. – Це ж їхня справа – розповідати. Але я можу сказати, що у нас не поодинокі випадки, коли люди отримали поранення, коли люди втратили ті чи інші частини свого тіла, – і ідуть на фронт, ідуть далі служити".

Раніше повідомлялось, що військові звернулися до Зеленського, щоб посилити мобілізацію.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті