У РФ зривається формування нових підрозділів для війни в Україні - ГУР

У Нижньогородській області РФ фактично зірвано формування танкового батальйону, яке триває з початку липня. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

"У нижньогородській області РФ фактично зірвано формування танкового батальйону (триває з початку липня). З необхідних 160 осіб контракт на проходження служби підписали лише близько 30", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для для більшої вмотивованості керівництво області обіцяє виплачувати з 1 вересня щомісячну фінансову допомогу у розмірі 10 тис. рос. рублів сім’ям "добровольців-контрактників", у яких діти навчаються у 10-11 класах середніх загальноосвітніх шкіл. 

"Втім, це не спричинило значного притоку бажаючих відправитись на війну", - пише ГУР.

Згідно з даними української розвідки, в РФ створили нову мобілізаційну систему, яка передбачає проведення мобілізаційних заходів за територіальним принципом - коли у кожній регіональній одиниці формуються підрозділи, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

"В зону особливої уваги "рекрутерів" потрапляють, в першу чергу, представники "малих народів" та найбідніше населення. Згідно соціальних досліджень, саме ці категорії мають найбільший "протестний потенціал" через погіршення соціально-економічної ситуації", - зазначають в ГУР.

Як повідомлялось раніше, російські окупанти пропонують по 60 тисяч рублів тим, хто здаватиме чоловіків для мобілізації на окупованій території Луганщини.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті