У РФ готують прискорений випуск курсантів із військових вишів через брак молодших командирів – Генштаб

У росії для поповнення військ в Україні молодшим офіцерським складом планують достроковий випуск курсантів. Про це 13 вересня повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Російське військове керівництво вживає заходів щодо поповнення окупаційних військ молодшим офіцерським складом. За наявною інформацією, оголошено достроковий випуск курсантів 5 курсу "чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова" у грудні цього року", - повідомляють українські військові.

Дострокові випуски планується провести в інших навчальних закладах міноборони РФ. Наголошується, що дефіцит командирів на тактичному рівні пов'язаний із відмовами офіцерів запасу підписувати контракти.

Подібні відмови пов'язані із подіями останніх днів. Також після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині продовжує знижуватись морально-психологічний стан окупантів.

"Серед окупантів все більше поширюється практика самокаліцтво, щоб потрапити на лікування до лікарні та уникнути участі в боях. Значна ж частина військовослужбовців, яким вдалося вирушити у відпустку, до розташування військових частин не повертаються", - додають в Генштабі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Харківщині рашисти займалися вербуванням чоловіків призовного віку.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті