У РФ депутата за правду про зруйнований окупантами Маріуполь оголосили у розшук

Куйбишевський районний суд Омська (РФ) оголосив у розшук депутата міської ради Дмитра Петренка, обвинуваченого в "дискредитації дій ЗС РФ в Україні". Про це йдеться у рішенні суду.

Зазначається, що звинувачений не з'явився на попереднє слухання у справі, тому суд заарештував його на два місяці "від дня його фактичного затримання".

Як повідомляв "ОстроВ", вина Петренка полягають у тому, що він у Телеграм-каналі опублікував пост, в якому розповів про руйнування Маріуполя та загибель мирних жителів у ході штурму міста російськими військами. "ЗС РФ бомбять Маріуполь і від цього гинуть десятки тисяч мирних громадян та сотні", - написав він у березні 2022 року.

У квітні Жовтневий районний суд Києва заарештовував Петренка на сім діб за "демонстрацію нацистської символіки". Приводом стала посада депутата, де він порівняв символіку, яку малюють на російських танках в Україні, з емблемою загонів охорони Гітлера.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті