У Празі з'явилася статуя путіна в образі гобліна, що закручує газовий вентиль (ФОТО)

У Празі встановили скульптуру, яка зображує російського диктатора путіна в образі гобліна, що закручує газовий кран, - пишуть Ceske Noviny.

Зазначається, що на місці, де раніше стояла пам'ятка скандальному радянському маршалу Івану Конєву, яка згодом буда демонтована, статуя путіна простоїть 30 днів, а потім буде виставлена на аукціон.


"Виручені з аукціону гроші підуть на купівлю зброї для України, яка з лютого стикається з російським вторгненням", - цитує видання автора статуї, коваля та скульптора Душана Достала.

За задумом автора, статуя путіну має на меті вказати на винуватця нинішнього підвищення цін на енергоносії.

За його словами, статуя з піднятою правою рукою також представляє путіна у поєднанні з нацистським лідером Адольфом Гітлером, висловлюючи таким чином позицію, яку зайняв російський президент.

Робота під назвою Демон Аріман, демон із перської міфології, була створена з нагоди міжнародної зустрічі художників-ковалів. Він є абсолютним злом, додав автор статуї.

Встановлення скульптури та її подальший аукціон організував бізнесмен Далібор Дедек, який на початку травня оголосив акцію «Подарунок путіну» зі збирання грошей на зброю для України.

Дедек вважає, що статую путіна може бути продано з аукціону за шестизначну суму.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті