У Празі під посольством РФ провели "референдум" за приєднання Калінінграда до Чехії (ФОТО)

У Празі біля посольства РФ активісти провели "референдум" за приєднання Калінінградськрї області росії до Чехії під назвою Краловецький край - повідомляє "Європейська правда".

Під воротами російського посольства зібралося близько 200 людей. Організатори акції підтримали сатиричні аргументи про анексію Краловця до Чехії, жарти про яку останні десять днів заполонили інтернет у країнах Центральної Європи.

Учасники скандували "Краловець!", тримали в руках плакати з написами "Зробіть Краловець знову чеським", "Країни Балтії: Естонія, Литва, Латвія та Чехія", "Слава Краловцю (і Україні)", "Зберігай спокій та анексуй Краловець". У ряду учасників були чеські та українські прапори.

Акція також мала благодійну мету - її учасникам пропонували придбати значки, а також футболки з написом Fuck you Putin, Glory to heroes - такої нещодавно міністр оборони Чехії Яна Чорнохова "вітала" президента РФ з днем ​​народження. Кошти, одержані від продажу, планують витратити на зброю для України.

Перед учасниками виступив серед інших євродепутат Томаш Здеховський, завдяки ретвіту якого мем про Краловця поширився інтернетом.

"Оскільки володимир путін створив такий прецедент у міжнародному праві, заздалегідь визначивши результати "референдумів", ми знаємо, яким буде результат "референдуму". Ми очікуємо щонайменше 90% успіху", - сказав Томаш Котроуш, один із організаторів акції.

Після цього учасники акції "проголосували у референдумі" за приєднання Кралівця до Чеської Республіки.

"Краловець наш" - вигукнув ведучий, оголосивши, що за приєднання Калінінграда проголосували 98% учасників "референдуму".

Організатори акції обіцяють повідомити у посольство РФ про результати "референдуму".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті