У Польщі поки не помітили зростання потоку людей з України, але готуються

У Польщі не помітили зростання потоку людей з України після посилення російських ударів по інфраструктурі й серйозних перебоїв з електропостачанням, проте готуються до цього сценарію. Як повідомляє PAP, про це в інтерв’ю польським ЗМІ сказав міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський, пише "Європейська правда".

"Може початися нова хвиля біженців, серед іншого, через проблеми з енергосистемою або інтенсифікацією бойових дій. Країна-агресор постійно б’є по українських електростанціях, сподіваючись, що нестача електроенергії примусить українців здатися. Попри цю ситуацію, ми поки не фіксуємо підвищеного трафіку на пунктах пропуску. Проте ми розуміємо, що це може змінитися, тож готуємося до різних сценаріїв, а також - допомагаємо вимушеним переселенцям всередині України", - зазначив Маріуш Камінський.

За його словами, ситуація на кордоні з Білоруссю останнім часом заспокоїлася, триває облаштування сучасним обладнанням паркану, який спорудили для ускладнення нелегальної міграції. Щодо паркану на кордоні з Калінінградською областю РФ він зазначив, що роботи з його будівництва тривають так, як і планувалося.

Нагадаємо, минулого тижня низка країн повідомили, що передають або планують передати в Україну генератори та інше обладнання, яке має допомогти налагодити нормальне життя в умовах тривалої відсутності електроенергії. 

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті