У Польщі підготували для передачі Україні ще вісім САУ Krab

Вісім гаубиць Krab із підписаного в червні контракту з Україною готові до передачі одержувачу - обладнання чекає на завершення останніх формальностей і буде транспортовано в Україну. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio24.

Наразі у Польщі завершується чергове навчання для солдатів української армії, які керуватимуть гаубицями.

Контракт між Україною і Польщею вартістю понад три мільярди злотих передбачає виробництво компанією Huta Stalowa Wola для української артилерії близько 60 Krab та додаткових машин.

Перші 18 гаубиць Krab були доставлені з Польщі в Україну - в рамках військової підтримки - в травні. Це обладнання було передано з запасів польської армії.

155-міліметрова САУ Krab важить близько 48 тонн і може вражати цілі на відстані 40 кілометрів, випускаючи до 6 снарядів за хвилину. Гусеничне шасі виготовляється за корейською ліцензією, а гармата є модифікацією британського озброєння.

Як повідомлялося, Україна домовилася з Польщею про постачання ще трьох ескадронів САУ Krab.

Головком ЗСУ заявляв, що польські "Краби" успішно працюють на передовій

Повідомлялося також, що глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак передав Україні додаткові САУ Krab

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті