У відповідь на казки Шойгу США, Франція та Британія заявили про "неухильну підтримку" України

Уряди США, Франції та Великобританії заявили про намір продовжувати неухильну підтримку України та відкинули будь-які приводи для ескалації воєнних дій з боку росії. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що Державний департамент США розповсюдив спільну заяву урядів США, Франції та Великобританії щодо розвитку ситуації в Україні, яка відбиває російську військову агресію.

«Ми, міністри закордонних справ Франції, Великобританії та США, знову заявляємо про нашу незмінну підтримку суверенітету і територіальну цілісність України перед агресією Росії, що триває. Ми, як і раніше, сповнені рішучості продовжувати підтримувати зусилля України щодо захисту своєї території стільки, скільки потрібно.

Сьогодні міністри оборони кожної з наших країн поговорили з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу на його прохання. Наші країни ясно дали зрозуміти, що всі ми відкидаємо відверто хибні твердження Росії про те, що Україна готується застосувати брудну ядерну бомбу на своїй власній території. Світ розпізнає будь-яку спробу використати це твердження як привід для ескалації. Ми також відкидаємо будь-який привід для ескалації з боку Росії», - йдеться у поширеній у неділю ввечері заяві Держдепартаменту США.

Міністри закордонних справ також обговорили свою рішучість продовжувати підтримувати Україну та український народ у сфері безпеки, а також продовжувати надавати країні економічну та гуманітарну допомогу перед жорстокою агресивною війною путіна проти України.

Раніше в неділю міністр оборони РФ Шойгу у телефонній розмові з міністрами оборони США, Великобританії, Франції та Туреччини повідомив про ситуацію, що погіршується в Україні, і висловив побоювання, що Україна може використовувати «брудну ядерну бомбу».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розповіді Шойгу про "брудну бомбу" не повинні залишитись непоміченими і світова спільнота має на них "максимально жорстко відреагувати".

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті