В ОП заявили, що РФ не проводитиме "референдуми" про приєднання південних областей, оскільки не зможе їх утримати

Російські окупанти не проводитимуть "референдуми" щодо приєднання окупованих територій Херсонської та Запорізької областей. Про це в інтерв'ю LB заявив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

Це пов'язано з тим, що рашисти просто не зможуть утримати окуповані території. І підтвердженням цього є те, що кремль постійно переносить дати голосування на захоплених землях.

"Раніше йшлося про 11 вересня, тому що це збігається з єдиним днем ​​голосування в Росії, потім почалися повідомлення про те, що, можливо, ці псевдореферендуми проходитимуть не у вересні, а пізніше. У будь-якому разі не хотілося б навіть цього аналізувати, тому що ми впевнені, що такого "референдуму" не відбудеться, тому що ці території не будуть під контролем РФ", - заявив Жовква.

Більше того, постійні переноси дат голосувань говорять про те, що російська влада сама розуміє, що утримати південь України у них навряд чи вдасться. А самі такі заяви робляться виключно для "внутрішньої російської аудиторії".

Раніше українська розвідка повідомляла, що РФ активно готується до приєднання тимчасово окупованих територій України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті