В ОП розповіли про терміни прибуття танків до України

Керівництво країни має конкретні встановлені дати, коли ВСУ знадобляться західні танки, і до цих дат надійде в Україну військова допомога від союзників. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону 30 січня. 

"У нас є конкретні дати, коли нам потрібні ці танки, і вони до цих дат будуть у нас", - заявив він.

Подоляк наголосив, що Україна отримає все, що потрібно в повному обсязі, у той момент, коли озброєння знадобиться ЗСУ.

"До моменту початку певних дій, в яких будуть приймати участь сформовані нові танкові штурмові бригади, ми будемо постійно читати, що ті чи інші партнери нам "дадуть зброю в 2030 році", бо з приходом Герасімова гібридний компонент російської "СВО" тільки підвищився... Тому давайте так: ми отримаємо все, що нам потрібно в тому обсязі, в якому потрібно, в той момент, коли це буде потрібно ЗСУ", - розповів він.

За його словами, ВСУ має певні танкові можливості, крім тих, які нададуть партнери.

"Але все буде в рамках логістичних домовленостей, які наразі обговорюються", - додав він.

Подоляк назвав чутками інформацію, що для України будуватимуть нові танки.

"І оці всі чутки про те, що для України будуть будувати нові танки, це трошки не так.... Тому що партнери так само розуміють, на якому етапі ми знаходимось і які нам інструменти будуть потрібні цієї зими чи в середині весни. Тому ми будемо все це мати безпосередньо тоді, коли це буде потрібно", - додав він.

Нагадаємо, 30 січня президент України Володимир Зеленський заявив, що Данія готова до приєднання до "танкової коаліції". 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті