В окупованому Сєвєродонецьку рівень смертності зріс в декілька разів – Стрюк

В окупованому Сєвєродонецьку значно виріс рівень смертності. Про це повідомив голова Сєвєродонецької МВА Олександр Стрюк в ефірі "Добнас. Реалії" 14 лютого.

"За тією інформацією, що поступає з міста, смертність там дуже зросла, – сказав Стрюк. – По факту від перебування у напівзруйнованій лікарні ніхто не стає здоровим".

Він уточнив, що певні медикаменти в місто завозять з росії, але вони значно дорожчі, ніж на тариторії, підконтрольній уряду України.

За словами очільника МВА, близько 80 відсотків того, що лишилось від міста, залишається без будь-яких комунікацій і благ цивілізації. Свого роду "острівцями" цивілізації є райони, куди масово заселяють окупантів – туди намагаються підвести електрику й інші комунікації.

Раніше повідомлялось, що із 150 тисяч мешканців Сєвєродонецька в місті лишається близько 8 тисяч станом на початок лютого 2023 року.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті