В окупованому Сніжному на копанці загинули три людини. У Шахтарському районі під завалами у виробці шукають двох живих

У квазіутворенні "ДНР" повідомили про два трагічні випадки, що сталися на копанках у Сніжному і Шахтарському районі. Інформація про це є у зведенні "МНС ДНР" за 15 травня.

"14.05.2023 р. Сніжне, відкрита територія, несанкціонована гірнича виробка - загибель трьох осіб", - ідеться в повідомленні з уточненням, що загиблі: чоловіки 1983 р.н., 2004 р.н., 1992 р.н.

Також наголошується, що "гірничорятувальники", які прибули, здійснили контроль складу рудникової атмосфери та відбір проб повітря, за результатами відбору перевищень допустимих концентрацій хімічних речовин не виявлено.

"На момент прибуття гірничорятувальників загиблі перебували на поверхні. Причина загибелі встановлюється", - повідомили в "МНС ДНР".

Крім того, повідомляється про інший випадок, вочевидь, у "легальній" копанці в Шахтарському районі, де третій день проводять "рятувальну операцію з розчищення завалів у гірничій виробці в Шахтарському районі, де перебувають двоє людей".

"У суботу двоє чоловіків 1987 і 1986 років народження опинилися під завалами внаслідок обвалу ґрунту в гірничій виробці в Шахтарському районі", - пишуть "рятувальники", яким учора вдалося вибрати 11 метрів породи.

"Аварійно-рятувальні роботи тривають, наразі селекторним зв'язком вдалося з'ясувати, що чоловіки живі, їхній стан розцінюють як задовільний", - йдеться в повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті