В окупованому Маріуполі 40 тисяч мешканців не мають житла - Бойченко

В окупованому Маріуполі 40 тисяч мешканців не мають житла. Про це повідомляє у Телеграм Маріупольська міська рада з посиланням на мера Вадима Бойченко 27 жовтня.

За оцінками, 40 тисяч маріупольців у окупованому місті не мають житла. Окупанти житло роздають колаборантам, які давали наводки та корегували вогонь росіян по гуманітарним об'єктам, школам, лікарням.

Також за словами міського голови, росіяни розуміють, що місто буде деокуповано і до нього зайдуть міжнародні місії та журналісти. Тому вони ховають сліди своїх воєнних злочинів. Зносять будинки, де ще залишилися тіла вбитих росіянами мирних жителів.

"Вони формують, страшно це звучить, бетонні братські могили. Але російські військові злочини вже зафіксовані. Я впевнений, що військово-політичне керівництво росії, яке віддавало злочинні накази - буде покарано", - заявив Бойченко.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті