В окупованій Макіївці затримали чоловіка, який "йшов вулицею з гранатою"

Так звані "співробітники поліції ДНР" вилучили у 55-річного жителя окупованої Макіївки гранату із запалом, з якою він ішов вулицею. Про це повідомили сепаратистські ЗМІ 11 січня.

«Під час несення служби з охорони громадського порядку правоохоронці зупинили чоловіка, який поводився підозріло. При огляді в пакеті у перехожого були виявлені предмети, схожі на ручну гранату РГО і запал до ній», — сказано в повідомленні.

Це сталося у Червоногвардійському районі Макіївки.

"Згодом експерти встановили, що граната є придатною для використання за призначенням. Фігурант пояснив, що знайшов боєприпас під час риболовлі і збирався залишити в якості сувеніра", - йдеться в повідомленні.

За так званим "законодавством ДНР" чоловікові загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років зі штрафом у розмірі до 80 тисяч рублів.

Зазначимо, що в умовах російської окупації перевірити цю інформацію з інших джерел неможливо.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті