В Офісі генпрокурора назвали кількість загиблих цивільних з моменту повномасштабного вторгнення

В Офісі генерального прокурора заявили, що правоохоронці мають підтвердження 10 749 загиблих цивільних за час великої війни РФ проти України. Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам, скоєним під час збройного конфлікту, ОГПУ Юрій Білоусов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За його словами, окрім підтвердження загибелі 10 749 осіб, росіяни поранили 15 599 цивільних. З цієї кількості 499 загиблих — діти, ще 1090 дітей поранено.

"Розуміємо, що ці цифри є просто вершиною айсберга. Коли деокупуємо наші території, цифри зростуть у рази, а можливо, в десятки разів. Думаю, в одному Маріуполі будуть десятки тисяч загиблих", — сказав Білоусов.

Він зазначив, що завжди є ризик безвісти зниклих, оскільки окупанти могли спеціально приховувати тіла.

"Але завдяки нашим партнерам система ідентифікації покращилася в рази. Кількість лабораторій, можливість аналізу ДНК — це зараз непорівнянно з тим, що ми мали раніше. Тому сподіваюся, що принаймні стосовно тих тіл, які ми знайдемо, зможемо ідентифікувати", — резюмував чиновник.

Нагадаємо, в ООН озвучили цифру загиблих та поранених внаслідок вторгнення РФ. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті