До Одеси прибули 27 автомобілів з гуманітарною допомогою для 50 тисяч дітей – ООН

До Одеси прибули 27 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою ЮНІСЕФ, яка призначена для 50 тисяч дітей у спустошених війною районах на південному сході України. Про це повідомив представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін 26 липня, пише сайт "Новини ООН".

"Життєво важливий вантаж, який ЮНІСЕФ доставив до Одеси та околиць міста, дозволить нам надавати негайну допомогу найбільш вразливим сім'ям, які постраждали в результаті бойових дій і обстрілів на південному сході країни, – повідомив Шахін. – Засоби для очищення води та гігієнічні набори в цих складних умов допоможуть зберегти здоров'я 50 тисяч дітей.

Як підкреслюється в повідомленні, вантаж, який попередньо розміщений в Одесі, включає пристрої для очищення води та засоби санітарії й гігієни для запобігання інфекційних захворювань, які в умовах конфлікту особливо небезпечні для найуразливіших груп населення.

Уточнюється, що фільтри та інші засоби для очищення води отримають близько 110 тисяч українців, а гігієнічні набори допоможуть зберегти здоров'я 14 тисячам українських дітей.

Наголошується, що, крім Одеси, гуманітарні вантажі будуть доставлені до регіонів, розташованих поблизу зони бойових дій, у тому числі до Миколаєва, який останніми тижнями зазнавав сильних обстрілів. Крім того, обладнання, доставлене Дитячим фондом ООН, сприятиме покращенню житлових умов внутрішньо переміщених сімей, багато з яких втекли до Одеси з районів, що постраждали від війни.

Раніше повідомлялося, що ЮНІСЕФ звернувся до провідних економік світу із закликом виділити $1,2 млрд на порятунок мільйонів дітей від голодної смерті.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті