У Національній опереті України презентували прем'єру україно-італійської постановки "Бал" (ФОТО)

У Національній опереті України 24 і 25 листопада презентували премєру україно-італійської постановки "Бал".

Генеральний директор-художній керівник театру н.а. України Богдан Струтинський , директор Італійського культурного інституту в Києві Едоардо Крізафуллі, н.а. України Олександр Білозуб (художник-постановник), з.д.м. України Сергій Дідок (диригент-плстановник) представили проект 24 листопада, у перший день премєри.

Ця вистава мала відбутися 25 лютого, але через повномасштабне вторгнення в Україну, глядач побачив її тільки зараз.

У виставі мав грати одну з ролей 26-річний артист балету Вадим Хлуп'янець, який родом з Донецьку, але вже тривалий час працював у Національній опереті. Він загинув під Бахмутом.
Саме вранці 24 листопада у театрі відбулося прощання з Вадимом, а перший прем'єрний показ колектив театру присвятив йому.

В основі вистави "Бал" — однойменний музичний фільм Еттора Скола 1983 року, знятий за виставою-мюзиклом «Театр дю Кампаньоль» Жана-Клода Паншена.

Режисер вистави Маттео Сп’яцці (Італія) створив умовний калейдоскоп історичного екскурсу Італії до 80-рокыв минулого століття.


«Прагну донести до глядача ідею про те, що час змінює багато речей у нашому житті, та тільки не людські почуття. У виставі не буде головних ролей у традиційному розумінні. Процес створення вистави повністю імпровізований і завжди подібний до поезії – натхненний і непередбачуваний. Тим більше, що дія відбуватиметься у супроводі фантастичної  італійської музики, як класичної, так і сучасної», - зазначає італійський режисер Маттео Сп’яцці.
Фокус вистави - хореографія - сучасна за формою і концептуальна за історичним змістом. Наприклад, сцени повоєних часів, що корелюються з сьогоденням України, відгукуються глядачеві.

Проєкт реалізується за підтримки Італійського культурного інституту у Києві та Посольства Італії в Україні.


Фото - фб-сторінка Національної оперети України.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті