В МЗС Польщі акцентували на важливості допомоги Україні та нагадали, що ядерна зброя РФ під Кеніґсберґом може досягти Берліна

Росія загрожує країнам Європи, зокрема Польщі й Німеччині. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає "Польське Радіо" 30 січня.

"Путін погрожував Польщі, Латвії та Фінляндії. А коли він погрожує якійсь країні, він робить це серйозно. Дуже часто ми не сприймали його належно. Тепер російські танки в Білорусі, Росія також перемістила туди ядерну зброю, а ядерна зброя під Кеніґсберґом, ракети "Іскандер" (які можуть переносити ядерні боєголовки. - "ОстроВ"), можуть досягти Берліна. Ми, в Польщі, відчуваємо загрозу від фізичної присутності російських танків за 250 км від нашої столиці. Мене завжди дивує, що у Німеччині цю тему не обговорюють", - сказав Сікорський.

Він наголосив, що саме тому є важливою допомога Україні.

"Ми маємо діяти швидко, тому що Україна перебуває під тиском, - зазначив голова МЗС Польщі. - Захід у двадцять разів економічно сильніший за Росію. Але Росія є лідером у виробництві боєприпасів. Ми повинні мобілізувати свої сили. Якби американці відмовилися від допомоги, ми б опинилися перед серйозною дилемою: або замінити Америку, тобто подвоїти наші зусилля, або дозволити Путіну завоювати Україну".

Раніше Данілов заявив, що у випадку затримки допомоги Заходу Україна готова продовжити атаки дронами власного виробництва.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті