У випадку затримки допомоги Заходу Україна готова продовжити атаки дронами власного виробництва - Данілов

Україна завдає ударів по російських воєнних об'єктах виключно зброєю власного виробництва, і у випадку затримки допомоги Заходу може продовжити такі атаки. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі японській програмі "Новини 1930". Переклад статті Апарат РНБО надав "Українській правді" 30 січня.

"Я хочу сказати, що ті ураження, які ми завдаємо по території Російської Федерації - у Санкт-Петербурзі, Курську, Воронежі, Білгороді, у Москві, у Смоленську, в інших територіях - майте на увазі - це військові об'єкти РФ, які були атаковані українською зброєю", - сказав Данілов.

Він зазнгачив, що мова йде ушкодження залізниць, нафтових сховищ, газових сховищ та інших об'єктів, які мають безпосереднє значення для російської військової компоненти. 

"На цих нафтосховищах заправляються і зберігається паливо для військових. Це об'єкти, які мають бути знищені", - зазначив очільник РНБО.

За його словами, такі події лише наростатимуть, їх буде дедалі більше. 

"Ми не можемо зупинитися доти, доки не звільнимо від агресора свою територію і поки вони не підуть з нашої території", - сказав також Данілов.

Він підтвердив, що ситуація на фронті в Україні дуже важка. При цьому на запитання про те, що робитиме Україна в умовах затримки західної допомоги, він розповів про атаки на території Росії зброєю власного виробництва.

Раніше в РНБО повідомили, коли слід очікувати допомогу від США та розповіли про план "Б".

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті