У Мінцифрі запевнили, що опрацюють усі заявки ВПО у "Дії" - будуть і довідки, і виплати

Усі заявки, які внутрішні переселенці подавали у додатку "Дія", будуть опрацьовані, а люди отримають як довідки, так і належні виплати. Відповідну заяву прес-служби Мінцифри наводить "Слово і Діло".

"Всі заявки, які ще не оброблені в Мінсоцполітики, будуть опрацьовані, і всі зможуть отримати свої виплати та довідку ВПО", - заявили представники Міністерства цифрової трансформації.

Окремо в Мінцифри наголосили, що за допомогою "Дії" також можна буде знятися з реєстрації в якості ВПО.

"Також працюємо над послугою зняття з реєстрації ВПО. Можна буде однією кнопкою в "Дії" зняти себе з реєстрації або змінити адресу реєстрації ВПО. У разі переїзду на нову адресу не потрібно буде йти до районного управління соцзахисту, писати заяви від руки та копіювати документи ", - додали у Мінцифрі.

У відомстві зазначили, що з 19 квітня заявки на набуття статусу ВПО подали понад 619 тисяч українців. З них 441 504 українці вже успішно отримали довідку ВПО та грошову допомогу від держави.

Нагадаємо, що раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що майже 800 тисяч ВПО потребуватимуть житла в зимовий період.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті