У Мінекономіки вирішили підключити до відновлення інфраструктури України французького комунального оператора

Україна запросила французького оператора комунальних послуг Suez приєднатися до проектів поновлення інфраструктури країни. Про це повідомляє Міністерство економіки з посиланням на першого віце-прем'єра Юлію Свириденко 12 грудня.

Як повідомляється, Юлія Свириденко під час зустрічі з керівництвом французької компанії обговорила можливості участі Suez у проєктах з відновлення та будівництва об'єктів водопостачання та очисних споруд, будівництва підприємств з переробки відходів, а також відновлення екологічного стану земель, водних ресурсів, захисту екосфери.

За даними пресслужби Мінекономіки, французька компанія виявила зацікавленість у співпраці, зокрема, в рамках механізму державно-приватного партнерства.

"Російська агресія призвела до значних руйнувань цивільної інфраструктури України. Є великі проблеми з водопостачанням на звільнених територіях, у регіонах, де велися активні бойові дії. Це особливо актуально для півдня та сходу України. Обсяг робіт надзвичайно великий, але ми всі відновимо та сподіваємось на участь Suez у цій роботі", - зазначила Свириденко.

За її словами, Україні також цікавий досвід та можливості компанії у сфері поводження з відходами.

"Україна розвиватиме зелену економіку на ключових принципах ЄС. І ми прагнемо того, щоб найсучасніші передові технології, що існують у світі, були реалізовані в нашій країні", - додала вона.

Як повідомлялося раніше, у Раді збираються голосувати за законопроект про містобудівну реформу, який викликає суперечки.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті