У МЗС росії заявили, що окуповані території України стали частиною Союзної держави

У МЗС РФ заявили, що анексовані частини територій Донбасу, а також Херсонської та Запорізької областей стали частиною Союзної держави росії та Білорусії. Про це сказав директор другого департаменту СНД російського МЗС Олексій Поліщук в інтерв'ю ТАРС.

Поліщук також заявив, що анексований Крим є не лише частиною росії, а й Союзної держави росії та Білорусії. «У договорі 1999 року про її створення сказано, що "територія Союзної держави складається з державних територій держав-учасниць", які, у свою чергу, визначаються їх конституціями. Це означає, що Крим, Севастополь, а також нові регіони Донбасу та Приазов'я після вступу до складу Росії стали частиною Союзної держави», - сказав російський дипломат.

Як повідомлялося раніше, росія ухвалила низку незаконних рішень і заявила про "приєднання" (анексії) окупованих областей Донбасу, Запорізької та Херсонської областей.

Міжнародне право не визнає "референдумів", які проводяться на окупованих територіях. Законодавство України, у свою чергу, не передбачає проведення місцевих референдумів з питань зміни кордонів держави та порушення її територіальної цілісності.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті