В Міноборони дали роз'яснення по законопроєкту про мобілізацію та військову підготовку щодо альтернативи строкової служби й віку

З 2025 року у вищих навчальних закладах запроваджується базова військова підготовка, а мобілізація в Україні пропонується від 25 до 60 років. Ці та інші норми передбачає законопроєкт №10449 про мобілізацію та військову підготовку, роз'яснило Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 27 березня.

"Що передбачає законопроєкт №10449 про мобілізацію та військову підготовку: мобілізація пропонується від 25 до 60 років", йдеться в повідомленні відомства.

Зазначається, що документ також передбачає наступне:

- з 2025 року у вищих навчальних закладах запроваджується базова військова підготовка;

- від проходження базової військової підготовки в університетах звільняються деякі категорії громадян;

- замість строкової запроваджується базова військова служба на термін 5 місяців у мирний час і 3 місяці у воєнний;

- громадяни з 18 років можуть обрати час проходження базової військової служби;

- громадяни з 18 років, незалежно від проходження базової військової підготовки чи служби, отримають відстрочку до досягнення мобілізаційного віку.

Раніше повідомлялось, що народні депутати на засіденні комітета з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилили правку до законопроєкту про мобілізацію стосовно мобілізації юнаків з 18-19 років.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті