Поряд із окупованою росіянами Запорізькою АЕС тижнями лунають потужні вибухи - МАГАТЕ

Поблизу Запорізької АЕС, яку окупували росіяни, кілька тижнів лунають потужні вибухи. Про це 26 січня повідомляє офіційний сайт МАГАТЕ.

"Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які були присутні на Запорізькій атомній електростанції в Україні, повідомляють, що за межами об'єкта відбулися потужні вибухи, що свідчать про військові дії поблизу об'єкта, розташованого на лінії фронту конфлікту в Україні", - заявив гендиректор агентства Маріано Гроссі.

Як зазначають представники групи МАГАТЕ, які перебувають на станції, доповідала про подібні вибухи майже щодня. Більше того, у середу, 25 січня, вони зафіксували вісім сильних вибухів, "від яких вібрували вікна офісів на заводі".

Низка вибухів, мабуть, сталися на деякій відстані від найбільшої в Європі АЕС, тоді як інші здаються набагато ближчими до самої установки. За словами Гроссі, саме такі події наголошують на необхідності введення зони ядерної безпеки та захисту навколо майданчика.

"Я вже кілька місяців закликаю до створення Зони ядерної безпеки та захисту на Запорізькій АЕС. Я вдячний за потужну підтримку, яку я отримав від багатьох світових лідерів, у тому числі в Європі, але треба більше. Ми не можемо зупинитися", - наголосив він. .

Гроссі зазначив, що він продовжує обговорювати цю тему з Володимиром Зеленським, а також консультуватись із представниками РФ. Він повторив, що переговори з Україною та росією були складними, оскільки торкалися делікатних військових питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рашисти розмістили на ЗАЕС "Гради" поряд із сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті