У Києві затримано та взято під варту ексголову Куп'янської РДА, яка співпрацювала з окупантами

Правоохоронці затримали у Києві колишню голову Куп'янської райдержадміністрації Харківської області, яка під час окупації району підтримала загарбників. Про це повідомляє прес-центр СБУ 8 грудня.

"За це ворог призначив її до лав керівного складу місцевого окупаційного органу. Там вона була "заступником керівника" Курилівського товариства", - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, на цій посаді жінка сприяла поширенню окупаційного режиму та залученню місцевих мешканців до дій на користь країни-агресора.

Крім того, вона брала участь у підготовці псевдореферендуму на захоплених територіях Харківської області.

Після звільнення регіону жінка втекла до Києва, де намагалася оформити документи як переселенка зі Сходу України та після цього виїхати до Євросоюзу. Але це їй не вдалось. Правоохоронці встановили її місцезнаходження та затримали.

Наразі затриману повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті