У Києві перейменували 95 вулиць, пов'язаних із радянським минулим

Київська міська рада ухвалила перейменування 95 вулиць, провулків та площ у місті, пов'язаних із росією або із радянським минулим. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі 25 серпня. 

"Друзі! Сьогодні Київрада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим.

Нові назви, ініційовані та підтримані громадськістю під час рейтингового голосування, мають увіковічнити пам’ять про визначні історичні події України, а також про відомих діячів і Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. Зокрема, і в сучасній російсько-українській війні.

Це важливий крок до того, щоб зменшити брехливі маніпуляції і вплив російського агресора на трактування нашої історії", - написав Віталій Кличко. 

Зокрема, вулиця Маршала Малиновського отримала ім'я Героїв Полку Азов. Вулиця Карла Маркса стала Гуцульською, а Пітерська - Лондонською. 

Як повідомлялося раніше, вулицю із посольством РФ у Празі перейменували на честь українських героїв

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті