У Кривому Розі в результаті обстрілу під землею опинилися 800 гірників

Внаслідок ракетного удару рашистів по Кривому Рогу 10 жовтня, під землею залишились понад 800 гірників. Більшість з них вдалося дістати на поверхню. Про це розповів голова Криворізької міської військової адміністрації Олександр Вілкул у Телеграм.

"Великою проблемою та великим викликом було те, що на момент удару під землею у підземних гірничих виробках, баштових копрах та шахтних галереях було 854 шахтарі у чотирьох шахтах. Закінчується складна рятувальна операція з використанням контргрузів, противаг, ручних лебідок для порятунку людей. Одночасно вирішувалися питання з повітрям, їжею та теплими речами. На зараз під землею із 854 працівників залишилося в одній із шахт 98, за графіком повинні всіх підняти на поверхню до другої години ночі. Що робити знаємо, робота йде нормально", - написав Вілкул ввечері 10 жовтня.

Чи вдалося евакуювати ще 98 гірників вночі - наразі невідомо.

Як повідомлялося раніше, внаслідок масованого обстрілу України, рашисти витратили ракети вартістю у 700 мільйонів доларів

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті