У Кремлі повідомили про розмову путіна з Ердоганом

Відбулася телефонна розмова між главою РФ путіним та президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом, - повідомила прес-служба Кремля 16 січня.

"З обох сторін підтверджено настрій на подальший комплексний розвиток російсько-турецького співробітництва. У числі пріоритетів - взаємодія в сфері енергетики, включаючи постачання російського природного газу і створення в Туреччині регіонального газового "хаба"", - йдеться в повідомленні.

Також сторони обмінялися думками щодо ситуації навколо України.

"Здебільшого, за ініціативою турецької сторони та з урахуванням недавніх контактів в Анкарі уповноважених росії та України з прав людини порушать питання про обмін полоненими, в першу чергу пораненими", - пишуть у Кремлі.

Також зазначається, що розглянуто хід реалізації «пакетних» стамбульських домовленостей від 22 липня 2022 року про вивезення українського зерна з чорноморських портів та розблокування поставок продовольства та добрив з росії.

Крім того, повідомляється, що обговорювалися питання нормалізації турецько-сирійських відносин, у тому числі в контексті ініціативи Анкари про запуск консультацій за участю російських, турецьких і сирійських представників.

Як повідомлялося, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець повідомив про можливість створення гуманітарного коридору для повернення українських військових та цивільних осіб за посередництва Туреччини.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті