У кремлі готують нові провокації. Захід має бути рішучим у підтримці України - Моравецький

Кремль готуватиме нові провокації, відтак треба допомагати Україні зброєю і фінансами. Про це глава уряду Польщі Матеуш Моравецький написав у Фейсбуці 9 жовтня, інформуючи про своє інтерв'ю для американського телеканалу CNBC, - передає Укрінформ.

“Путін і кремль готуватимуть нові провокації - як ті, які вони, швидше за все, зробили з Nord Stream 1 і Nord Stream 2, оскільки росія намагатиметься загострити ситуацію на багатьох різних фронтах, щоб надіслати сигнал, що вони теж налаштовані рішуче і не зупиняться. Вірю в бойовий дух і моральну стійкість українських воїнів та українського народу, який так рішуче захищає не тільки своє майбутнє, мир і свободу, а й наше”, - підкреслив Моравецький.

Однак, як підкреслив польський прем’єр, для перемоги України Захід має бути рішучішим. “Ми повинні бути сильними. Ми повинні підтримати українців постачанням зброї, а також фінансово”,- наголосив Моравецький.

Він додав, що обговорював питання, “як ефективніше і швидше підтримати українських друзів у боротьбі з тиранією” з багатьма лідерами на нещодавній зустрічі в Празі, де 6-7 жовтня проходив перший саміт Європейської політичної спільноти, а також неформальний саміт ЄС.

Як повідомлялося, Польща пропонує використовувати заморожені активи РФ для відновлення України та допомоги європейцям в умовах енергетичної кризи.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті