В Ізраїлі українського військового з протезом висадили з літака Wizz Air. МЗС розбиратиметься

Угорська авіакомпанія Wizz Air висадила з літака українського ветерана в аеропорту Тель-Авіва та згодом публічно попросила вибачення, водночас назвавши таке рішення "необхідним". Про це повідомляє ЛІГА 10 липня. 

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що відомство хоче розібратися у цій ситуації.

Як повідомляється, у соцмережах поширилося відео з чоловіком, який не міг сидіти на своєму місці у літаку через протез ноги. Згодом з'явилося повідомлення, що його висадили з рейса Тель-Авів-Варшава в ізраїльському аеропорту. На це звернули увагу журналісти.

За даними The Jerusalem Post, в аеропорту Тель-Авіва примусово висадили з літака українського ветерана, який втратив ногу на війні. Видання зазначило, що чоловік повертався до України після лікування в Ізраїлі.

У Wizz Air перепросили за цей епізод, проте наголосили, що їхнє рішення було "необхідним", оскільки начебто ухвалене "з огляду на безпеку пасажира".

"Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира", – стверджують представники авіакомпанії.

Ніколенко зауважив, що формальних звернень до МЗС не надходило, і закликав українського ветерана вийти на зв'язок із міністерством чи посольством України в Ізраїлі.

Він також додав, що його засмутив цей інцидент і відомство хоче розібратися у ситуації.

Як повідомлялося, посла України викликали до МЗС Ізраїлю через висловлювання про "проросійську позицію" країни. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті