На Харківщині затримали чергових зрадників-правоохоронців – ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) на Харківщині викрило та затримало чергових зрадників з-поміж правоохоронців. Про це повідомляється на сайті відомства 24 вересня.

"Державне бюро розслідувань продовжує системні стабілізаційні заходи на деокупованих територіях Харківської області для виявлення зрадників та колаборантів, – сказано в повідомлені. – Зокрема, під час відпрацювання звільненого від рашистів міста Ізюм працівники ДБР у взаємодії із ГУ Нацполіції в Харківській області затримали колишнього українського правоохоронця".

Уточнюється, що уродженець Ізюма після окупації міста пішов домовлятися про співпрацю із загарбниками.

Підкреслюється, що спочатку його оформили дільничним у псевдополіцейському відділку, згодом він отримав "підвищення" та став керівником місцевих дільничних.

"В окупаційній владі зрадник відповідав за «громадський порядок» на вулицях міста, – йдеться в повідомленні. – Для того, аби контролювати ситуацію і не допустити можливості місцевим патріотам вчиняти будь-які протестні дії, він особисто разом із представниками збройних формувань РФ влаштовував патрулювання та полювання на проукраїнських громадян".

Зазначається, що після звільнення Ізюму зрадник почав переховуватися, але вдавалося це йому недовго.

Уточнюється, що інший зрадник був українським правоохоронцем у Вовчанську. Коли місто окупувала російська армія - почав служити окупантам.

"Рашисти призначили його керувати штабом у псевдополіцейському відділку. Він також разом із російськими солдатами патрулював місто та регулярно доповідав своїм кураторам про ситуацію у Вовчанську", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що обом експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Повідомляється, що санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Раніше повідомлялось, СБУ у Харкові заарештувала аферистів, які під видом поліції грабували місцеве населення.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті