На Харківщині затримали чергових зрадників-правоохоронців – ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) на Харківщині викрило та затримало чергових зрадників з-поміж правоохоронців. Про це повідомляється на сайті відомства 24 вересня.

"Державне бюро розслідувань продовжує системні стабілізаційні заходи на деокупованих територіях Харківської області для виявлення зрадників та колаборантів, – сказано в повідомлені. – Зокрема, під час відпрацювання звільненого від рашистів міста Ізюм працівники ДБР у взаємодії із ГУ Нацполіції в Харківській області затримали колишнього українського правоохоронця".

Уточнюється, що уродженець Ізюма після окупації міста пішов домовлятися про співпрацю із загарбниками.

Підкреслюється, що спочатку його оформили дільничним у псевдополіцейському відділку, згодом він отримав "підвищення" та став керівником місцевих дільничних.

"В окупаційній владі зрадник відповідав за «громадський порядок» на вулицях міста, – йдеться в повідомленні. – Для того, аби контролювати ситуацію і не допустити можливості місцевим патріотам вчиняти будь-які протестні дії, він особисто разом із представниками збройних формувань РФ влаштовував патрулювання та полювання на проукраїнських громадян".

Зазначається, що після звільнення Ізюму зрадник почав переховуватися, але вдавалося це йому недовго.

Уточнюється, що інший зрадник був українським правоохоронцем у Вовчанську. Коли місто окупувала російська армія - почав служити окупантам.

"Рашисти призначили його керувати штабом у псевдополіцейському відділку. Він також разом із російськими солдатами патрулював місто та регулярно доповідав своїм кураторам про ситуацію у Вовчанську", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що обом експравоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Повідомляється, що санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Раніше повідомлялось, СБУ у Харкові заарештувала аферистів, які під видом поліції грабували місцеве населення.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті