У Харківській області виявлено значні поклади газу

Підприємство "Укргазвидобування" на родовищі у Харківському регіоні на глибині понад 6 тис. метрів відкрило значні поклади газу. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко у Фейсбуці.

"Навіть під час війни ми робимо все можливе, щоб більше видобувати власного газу. На родовищі в Харківському регіоні наші фахівці відкрили значний газовий поклад некласичного типу на глибині понад 6000 м. За результатами випробувань пробуреної пошукової свердловини, спроектованої згідно даних новітніх 3D-сейсморозвідувальних досліджень, Укргазвидобування, дочірня компанія Нафтогазу, отримала дебіт газу більше 120 тис. куб. м на добу. За внутрішніми оцінками, її потенціал може бути ще більшим", - пише Вітренко.

За його словами, геолого-геофізична інформація, що отримана командою спеціалістів в результаті закладання, буріння та випробування свердловини вказує на перспективність промислового освоєння нового покладу.

"Отримання промислового дебіту газу з великої за розмірами структури, сформованої ущільненими гірськими породами, є важливою подією освоєння ресурсного потенціалу Східного нафтогазоносного регіону України", - зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті