В ГУР зізнались, що залізниця, яку будують окупанти до Криму, буде значущою ціллю для ЗСУ

Залізниця, яку будує ворог на тимчасово окупованій території до Криму, є значущою ціллю для українських сил. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону 21 березня. 

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони - це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само. Загалом РФ продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання своїх сил й окупаційного корпусу. Те, що відбувається з т. зв. Кримським мостом, їх не влаштовує, він не працює сьогодні в повному обсязі. Тому пробують посилити залізничне сполучення", - сказав він.

Юсов додав, що, "відповідно, відбувається протидія цим планам".

Відповідаючи на запитання, чи вдасться ворогу закінчити будівництво залізниці до Криму окупованим півднем України, у ГУР сказали, що "це завдання".

"Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати", - додав Юсов. 

Нагадаємо, у Буданова заявили, що ціллю атаки РФ 21 березня на Київ було Головне управління розвідки. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті