В ГУР зізнались, що залізниця, яку будують окупанти до Криму, буде значущою ціллю для ЗСУ

Залізниця, яку будує ворог на тимчасово окупованій території до Криму, є значущою ціллю для українських сил. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону 21 березня. 

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони - це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само. Загалом РФ продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання своїх сил й окупаційного корпусу. Те, що відбувається з т. зв. Кримським мостом, їх не влаштовує, він не працює сьогодні в повному обсязі. Тому пробують посилити залізничне сполучення", - сказав він.

Юсов додав, що, "відповідно, відбувається протидія цим планам".

Відповідаючи на запитання, чи вдасться ворогу закінчити будівництво залізниці до Криму окупованим півднем України, у ГУР сказали, що "це завдання".

"Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати", - додав Юсов. 

Нагадаємо, у Буданова заявили, що ціллю атаки РФ 21 березня на Київ було Головне управління розвідки. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті